dinsdag 16 mei 2017

Frittata Sperziebonen en knapperige Ham

Frittata is heel simpel om te maken. Het is een kwestie van mixen en in de oven zetten. Een fijn gerecht als je geen zin hebt om uitgebreid te koken. Eet er een lekkere groene salade bij.


Frittata Sperziebonen en knapperige Ham





Wat heb je nodig voor 4 personen?

400 gram gaar gekookte sperziebonen
6 eieren
100 gram (bio) achterham (plakjes)
2 handjes geraspte parmezaanse kaas
1 theelepel komijnpoeder
2 theelepels paprikapoeder
zout en peper
(olijf)olie
lage, brede, ovenschaal

Hoe maak je Frittata Sperziebonen en knapperige Ham?

1. Verwarm de oven voor op 200 graden C.

2. Breek de eieren en klop ze los, samen met de komijnpoeder, paprikapoeder en wat zout en peper.

3. Snijd de achterham in stukjes en meng door het eimengsel.

4. Vet de ovenschaal in met olie.

5. Verdeel de sperziebonen gelijkmatig over de bodem van de ovenschaal. 

6. Giet het eimengsel over de sperziebonen.

7. Zet de schaal in de oven en bak in ongeveer 20 tot 25 minuten goudbruin en gaar. 

8. Bestrooi met wat geraspte kaas, snijd het in stukken en verdeel over de borden. Geniet! 

Misschien vind je dit ook lekker:
Goedgevulde Omelet
Kijk voor meer lekkere recepten in ons receptenregister!

Volg je ons al op Instagram? 

Geen opmerkingen: