woensdag 24 mei 2017

Forel van de BBQ


Met dit mooie weer heb je misschien wel veel zin in BBQ. Wat dacht je van forel? Een heerlijke vis met een zachte smaak. Wij vulden de forellen met citroen en tijm en experimenteerden met directe en indirecte warmte van onze houtskoolbarbecue. De minst donkere vis was het lekkerst. Lees snel verder!


Forel van de BBQ



Wat heb je nodig voor 2 personen?

2 forellen, schoongemaakt en gewassen waarna drooggedept met keukenpapier
3 plakjes (schoongeboende) citroen
2 flinke takjes tijm, gewassen
olijfolie
zout en peper
2 satéprikkers, geweekt in water

Hoe maak je forel van de BBQ?

1. Snijd de schijfjes citroen door, zodat je 6 stukjes hebt.
2. Vul elke forel met 3 stukjes citroen.
3. Leg een takje tijm op de citroen.
4. Bestrooi de binnenkant van de vis met zout en peper.
5. Druk de forel weer dicht en steek er een satéprikker doorheen, zodat de citroen er niet uit kan vallen.
6. Smeer de vissen in met wat olijfolie.
7. Leg ze op het rooster van de bbq. Bak de forel in ongeveer 20 minuten gaar. Halverwege de baktijd voorzichtig keren. Wij keerden het na een tijdje nog een keer. Lees snel verder. 

Wij bakten (houtskoolbarbecue met deksel) de forellen de meeste tijd op indirecte warmte en daarna nog even op directe. We hielden het deksel op de BBQ. Dan worden ze niet te bruin, maar zijn ze mooi gaar en sappig. Op de foto zie je dat we de ene vis langer op directe warmte hebben gebakken en de ander langer op indirect. De totale baktijd was wel 20 minuten. Degene die het minst gekleurd was, smaakte het allerlekkerst. Deze was het meest sappig. Geniet ervan!



Misschien vind je dit ook lekker:
Gehaktspiesjes van de BBQ
Op zoek naar een ander recept? Kijk dan eens in ons receptenregister! 

Volg je ons al op Instagram? 

Geen opmerkingen: