vrijdag 12 mei 2017

Citroenverbena-Vanillelikeur

In augustus vorig jaar, besloot ik likeur te maken. Of het lekker werd, wist ik toen nog niet. Het was een probeersel. Na ongeveer 3 maanden moest het klaar zijn, maar ik was de pot met likeur in wording helemaal vergeten. Na 8 maanden ging het pas de fles in. En het resultaat mag er zeker zijn. De tijd heeft goed zijn werk gedaan. Wil jij het ook maken? Lees wat je nodig hebt, behalve veel geduld :-)


Verveine-Vanillelikeur



Citroenverbena kun je kopen bij het tuincentrum. Het wordt ook wel verveine genoemd. De bladeren ruiken en smaken naar citroensnoepjes. De plant kun je buiten kweken in potten, maar moet je in de winter wel op een beschutte plek zetten. In de schuur of garage, bij het raam, komt het de winter meestal wel door.

Wat heb je nodig voor een fles Citroenverbena-Vanillelikeur?

750 ml wodka
180 gram suiker
1 vanillestokje, opengesneden
de bladeren van 3 takjes citroenverbena (gewassen en droog gedept)
brandschone weckpot


Hoe maak je de likeur?

1. Doe de suiker, het vanillestokje en de bladeren van de takjes citroenverbena in de weckpot.

2. Giet de wodka erbij. 

3. Doe het deksel op de pot en schud de ingredi├źnten door elkaar. Zet het op een donkere plek, zoals bijvoorbeeld de voorraadkast. 

4. Herhaal het schudden elke dag, totdat alle suiker is opgelost. Daarna een maand lang, elke week een keer schudden.

5. Dan vergeet je, net als ik, dat je likeur hebt gemaakt en vind je het na ruim een half jaar terug. :-)

6. Zeef de likeur en giet het in een mooie fles. Proost!

Houd je niet van alcohol maar ben je wel benieuwd naar de smaak van citroenverbena en/of wil je er meer over weten?  Bekijk dan eens dit:

Thee van Citroenverbena
Limonade van Citroenverbena

Op zoek naar meer lekkere recepten? Neem een kijkje in ons receptenregister!

Volg je ons ook al op Instagram?







Geen opmerkingen: