woensdag 3 mei 2017

Bloemkool in Kerrie-kokossaus

Bloemkool en kerrie zijn goede vrienden. Combineer het met kokos en het wordt nog lekkerder. Dit bijgerecht wil je straks misschien wel veel vaker eten.

Bloemkool in Kerrie-kokossaus



Wat heb je nodig voor 2 personen?

1 kleine bloemkool, schoongemaakt en in kleine roosjes
250 ml kokosmelk
1 rode puntpaprika, schoongemaakt en in stukjes gesneden
1 1/2 eetlepel zoute sojasaus
1 eetlepel kerriepoeder
1 teen knoflook, gepeld en uitgeperst
1 theelepel sambal oelek
1 bosui, gewassen en in ringen gesneden
olie

Hoe maak je Bloemkool in Kerrie-kokossaus?

1. Bak de rode paprika in een pan met een beetje olie, samen met het kerriepoeder, ongeveer een minuutje. 

2. Voeg de bloemkool toe, sambal, knoflook, sojasaus en schep alles goed door. Dan kan de kokosmelk erbij. 

3. Roer nog even door, breng aan de kook en doe het deksel, op de pan. Zet het vuur zacht. 

4. Stoof de bloemkool in ongeveer 10 minuten gaar. 

5. Schep het in een schaal, samen met de kokossaus. Strooi er wat bosui over. 

Heerlijk met rijst en een hardgekookt ei met wat zelfgemaakte satésaus erover. 

Misschien vind je dit ook lekker:


Gestoofde Babyromainesla met gember


Kijk in ons receptenregister voor meer lekkere recepten!

Volg je ons ook al op instagram? Voor meer nieuws en inspiratie.

Geen opmerkingen: