woensdag 19 april 2017

Tempeh-Satéschotel met Peultjes

Heb je weleens Tempeh gegeten? Dan moet je dat snel eens proberen. Nee, het is niet alleen voor vegetariërs. Het is gewoon heerlijk. 

Tempeh-Satéschotel





Wat heb je nodig voor 2 flinke eters?

250 gram tempeh, in reepjes gesneden
200 gram peultjes, even haren en wassen
150 gram witte & wilde rijst (dit is een mix, te koop in de supermarkt)
4 handjes spinazie, gewassen
handje ongezouten, gebakken, cashewnoten
2 eetlepels zoute sojasaus
2 eetlepels pindakaas
scheut water
1 theelepel komijnpoeder
1 theelepel korianderpoeder
1 theelepel sambal oelek
rijstolie


Hoe maak je Tempeh-Satéschotel met Peultjes?

1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2. Laat een wok of hapjespan heet worden en doe er een scheut rijstolie in, waarna direct de tempeh. Bak even aan op hoog vuur en zet het dan zachter. In ongeveer 10 minuten is het goudbruin. Regelmatig omscheppen.

3. Voeg komijnpoeder, korianderpoeder en sambal toe aan de tempeh en bak heel even mee. De peultjes kunnen er nu bij. Schep goed door. Doe dan de pindakaas, de sojasaus en een scheut water in de pan. Goed roeren.

4. Verdeel de rijst, tempeh-satéschotel en de spinazie over 2 borden. Bestrooi met wat cashewnoten. Geniet ervan!

Misschien vind je dit ook lekker:


Kipsaté-schotel
Kijk in ons receptenregister voor meer lekkere recepten!






 

Geen opmerkingen: