Salade van Doperwten, Munt en Feta

Een maaltijdsalade, die ook ideaal is om mee te nemen naar je werk. De combinatie van feta, doperwten en munt is heerlijk. Zorg wel dat je de dressing en feta apart verpakt, zodat de spinazie knapperig blijft. Of eet deze salade thuis als lichte maaltijd. Je zit lekker snel aan tafel.


Salade van Doperwten, Munt en Feta



Wat heb je nodig voor 2 personen?

200 gram feta, in blokjes gesneden
100 gram pasta naar keuze
100 gram tuinerwten (diepvries)
100 ml Griekse yoghurt
4 handjes spinazie, gewassen
bladeren van 3 takjes verse munt, gewassen en in reepjes gesneden
1 eetlepel vloeibare honing
3 theelepels Franse mosterd
scheutje olijfolie
peper

Hoe maak je Salade van Doperwten, Munt en Feta?

1. Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af in een vergiet en spoel de pasta onder de koude kraan. Laat uitlekken.

2. Doe de bevroren doperwten in pan met kokend water. Kook ongeveer 2 tot 4 minuten. Giet af in een zeef/vergiet en spoel ze daarna af onder de koude kraan. Laat de doperwten goed uitlekken.

3. Snijd de feta in blokjes. Meng de honing en mosterd door de yoghurt en voeg een scheutje olijfolie toe. Roer goed door.

4. Zet twee borden klaar. Leg op elk bord 2 handjes spinazie. Verdeel de pasta erover. Schep de doperwten op de borden. Verdeel de blokjes feta erover.

5. Lepel de dressing over de salade en bestrooi met de reepjes verse munt. Maal er nog een beetje verse peper over. Eet smakelijk!

Koel bewaren en beperkt houdbaar.

Misschien vind je dit ook lekker:

Couscoussalade met Gerookte Kip