zondag 2 april 2017

Garnalen met Avocado-knoflooksaus

Geniet van dit makkelijke, smakelijke en ook decoratieve voorgerecht. Van de avocado maak je knoflooksaus en je serveert de garnalen in de lege avocadoschil. Leuk toch?

Garnalen met Avocado-knoflooksaus



Wat heb je nodig voor 2 personen?

100 gram cocktailgarnalen (gekookt en gepeld)
1 rijpe avocado
1 teentje knoflook, uitgeperst
3 eetlepels olijfolie
scheutje verse sinaasappelsap
wat verse koriander naar smaak
zout en peper
staafmixer

Hoe maak je Garnalen met Avocado-knoflooksaus?

1. Spoel de garnalen even onder de koude kraan en laat uitlekken in een zeef.

2. Snijd de avocado over de lengte rondom in tot op de pit en draai de helften van elkaar. Verwijder de pit.

3. Schep het vruchtvlees uit de avocado en doe het in een maatbeker. Voeg de olijfolie toe, het scheutje sinaasappelsap en pureer tot een gladde massa, met de staafmixer.

4. Roer de uitgeperste knoflook door het mengsel en breng het op smaak met zout en peper.

5. Vul de avocadohelften met de garnalen. Lepel de avocado-knoflooksaus erover en garneer met wat verse koriander. Geniet ervan!

Misschien vind je dit ook lekker:


Kokossoep met Garnalen

Kijk in ons receptenregister voor meer lekkere recepten!  

Geen opmerkingen: