woensdag 26 april 2017

Carrot Cake Cocktail

Het is bijna Koningsdag en daarom hebben wij iets nieuws voor je: de Carrot Cake Cocktail. Ja, een beetje een gekke, creatieve, bui en dan krijg je dit. Iets heel lekkers. Ga jij je aan dit oranje drankje wagen? 


Carrot Cake Cocktail



Wat heb je nodig voor ongeveer 4 tot 6 kleine glaasjes?

200 ml wortelsap
ongeveer 150 ml slagroom, lobbig geklopt, samen met 2 theelepels suiker
100 ml water
50 gram suiker
30 ml whisky
scheutje amandelessence of amandelextract
flinke snuf kaneel

Hoe maak je Carrot Cake Cocktail?

1. Doe het water in een pan, samen met de suiker en een flinke snuf kaneel. Verwarm het al roerend, totdat de suiker is opgelost. Laat hierna afkoelen.

2. Voeg het afgekoelde suikerwater toe aan het wortelsap, samen met de whisky en een scheutje amandelessence of amandelextract. Meng goed door elkaar, bijvoorbeeld met een blender of staafmixer. Of misschien heb je wel een cocktailshaker.

3. Laat de cocktail ijskoud worden in de koelkast.

4. Verdeel de Carrot Cake Cocktail over de glaasjes, maar schenk ze niet helemaal vol. Schep er wat slagroom op. Geef er een lepeltje bij. Geniet ervan!

Misschien vind je dit ook lekker:
Wortel-gembersoep


Kijk in ons receptenregister voor meer kookinspiratie!



Geen opmerkingen: