woensdag 29 maart 2017

Preitaart met Brie en Tijm

Een hartige taart is een echte traktatie. Deze preitaart met brie serveer je met wat pittige rucola. Heb je nog iets over? De taart is de volgende dag koud ook erg lekker.

Preitaart met Brie en Tijm



Wat heb je nodig voor 3 tot 4 personen?

springvorm met doorsnede van 26 cm
1 flinke prei, schoongemaakt en in dunne ringen gesneden
250 ml Alpro Cuisine Rice
6 plakjes diepvriesbladerdeeg, ontdooid
200 gram brie
3 eieren
1 theelepel gedroogde tijm
klontje boter voor invetten vorm
zout en peper
(olijf)olie

Hoe maak je Preitaart met Brie?

1. Verwarm de oven voor op 200 graden C.

2. Bak de prei in een pan met een scheutje olie, totdat het glazig is en het meeste vocht verdampt is. Haal van het vuur en laat iets afkoelen.

3. Bekleed de onderkant van de taartvorm met een stukje bakpapier en smeer de randen van de vorm in met een beetje boter.

4. Bekleed de vorm met het bladerdeeg. Rek de plakjes iets uit, zodat je het beter over de vorm kunt verdelen. Druk de naden goed aan.

5. Verdeel de gebakken prei over de bodem van de vorm, op het deeg. Snijd de brie in plakken en leg ze op de prei.

6. Klop de eieren los in een maatbeker, samen met wat zout en peper, de tijm en de Alpro Cuisine Rice.

7. Giet het mengsel in de vorm, over de prei. Schuif de vorm de oven in en bak in ongeveer 40 minuten gaar en goudbruin. Eet smakelijk!

Misschien vind je dit ook lekker:
Spinazietaart met Feta
Kijk in ons receptenregister voor nog meer lekkere recepten!
 

Geen opmerkingen: