woensdag 22 maart 2017

Kokossoep met Garnalen

Zin in een soepje? Deze kokossoep met garnalen serveer je als voorgerecht voor 4 of voor 2 personen als lunch. Ieder kan het zo pittig maken als hij of zij zelf wil. Makkelijk toch?

Kokossoep met Garnalen




Wat heb je nodig voor 4 personen?

500 ml groentebouillon
200 ml kokosmelk
200 gram rauwe, roze garnalen uit de vriezer (ontdooid en afgespoeld)
7 champignons, schoongemaakt en in plakjes
1 ui, gepeld en in grove stukken
4 bosuien, gewassen en in ringen
2 cm verse gember, geschild en in zeer kleine stukjes gesneden
1/2 rode peper, schoongemaakt en in kleine stukjes gesneden
1 eetlepel zoute sojasaus
1 eetlepel rijstwijn (verkrijgbaar bij de toko)
2 teentjes knoflook, gepeld en in zeer kleine stukjes gesneden
1 theelepel korianderpoeder
(rijst)olie


Hoe maak je Kokossoep met Garnalen?

1. Bak de ui bruin in een beetje olie. Voeg de gember, knoflook en het korianderpoeder toe. Bak even mee.

2. Voeg de groentebouillon toe, champignons, 2/3 van de bosui, de sojasaus, rijstwijn en de garnalen en breng de soep aan de kook. Laat op zacht vuur, met het deksel op de pan, ongeveer 10 tot 15 minuten koken.

3. Haal de soep van het vuur en voeg de kokosmelk toe. Roer goed door. Doe de soep in kommen. Bestrooi met de overgebleven bosui en rode peper naar smaak. Eet smakelijk!

Misschien vind je dit ook lekker:


https://bijlon.blogspot.nl/2016/10/pittige-bami-met-garnalen.html
 
Kijk in ons receptenregister voor nog meer recepten!


 

Geen opmerkingen: