vrijdag 17 maart 2017

Kip in Chocoladesaus

De cacao in dit gerecht geeft er een diepe smaak aan. Bovendien krijg je een prachtige, gebonden, saus. Kippenstoof met een Mexicaans tintje. Heel lekker. Lees snel verder.

Kip in Chocoladesaus




Wat heb je nodig voor 4 personen?

ca. 300 gram (bio) kipfilet, in stukken gesneden
blik gepelde tomaten (400 gram)
250 gram cannellinibonen uit blik (uitlekgewicht)
230 gram maïskorrels uit pot of blik (uitlekgewicht)
1/2 prei, schoongemaakt en in ringen gesneden
1 puntpaprika, schoongemaakt en in stukjes gesneden
1 ui, gepeld en in grove stukken
1 blikje tomatenpuree
3 eetlepels cacaopoeder (ongezoet)
2 theelepels komijnpoeder
1 theelepel korianderpoeder
snufje chilipeper
1 kippenbouillonblokje
100 ml water
zout
olie

Hoe maak je Kip in Chocoladesaus?

1. Bak de ui aan in wat olie, in een grote pan. Voeg de tomatenpuree, korianderpoeder, komijnpoeder en chilipeper toe. Bak een paar minuten op middelmatig vuur, al roerend, mee. 

2. Voeg dan de kip toe en bak rondom aan. Daarna kan de paprika en prei erbij. Bak heel even mee.

3. Snijd de gepelde tomaten iets kleiner en voeg, samen met het tomatenvocht, toe aan de pan. Giet 100 ml water in de pan en verkruimel een kippenbouillontabletje erboven. Voeg dan de maïs en bonen toe. Roer goed door, breng aan de kook en doe het deksel op de pan. Zet het vuur zacht.

4. Stoof alles in ongeveer 15 minuten gaar, onder af en toe roeren. Voeg dan 3 eetlepels cacaopoeder toe en bind de saus. Roer goed door en breng op smaak met zout. Kook nog zachtjes een paar minuutjes door. Lekker met rijst. Eet smakelijk!

Misschien vind je dit ook lekker:
https://bijlon.blogspot.nl/2016/05/chili-sin-carne-met-avocado.html

Kijk in ons receptenregister voor meer lekkere recepten! 



 

Geen opmerkingen: