dinsdag 14 maart 2017

Kabeljauw met Krokante Kruidenkorst

Sommige gerechten zijn zo simpel en lekker. Paneren van kabeljauw heb je echt zo gedaan. Het krokante kruidenkorstje geeft er een bijzondere smaak aan. Heerlijk met doperwten en gebakken aardappels.

Kabeljauw met Krokante Kruidenkorst



Wat heb je nodig voor 3 personen?

3 stukken kabeljauwfilet
50 gram paneermeel
20 gram bloem
1 ei, losgeklopt
1 eetlepel provençaalse kruiden
snufje knoflookpoeder
zout en peper
olie

Hoe maak je Kabeljauw met Krokante Kruidenkorst?

1. Mix het paneermeel met de provençaalse kruiden en breng goed op smaak met zout, peper en knoflookpoeder. Doe het in een diep bord. 

2. Ook de bloem en het ei kunnen elk apart in een bord. 

3. Haal de stukken kabeljauw door de bloem, dan door het losgeklopte ei en daarna door het paneermeel.

4. Bak de kabeljauw met kruidenkorst, in een pan met een scheutje olie, in ongeveer 9 minuten gaar en goudbruin. Halverwege de baktijd maar één keer keren, anders valt de vis misschien uit elkaar. Geniet ervan!

Misschien vind je dit ook lekker:

https://bijlon.blogspot.nl/2016/06/gestoomde-zalm-met-knoflookspaghetti.html

Kijk ook eens in ons receptenregister voor nog meer inspiratie! 

Geen opmerkingen: