dinsdag 21 maart 2017

Geglaceerde Wortel met Zwarte Sesam

Besteed eens extra aandacht aan je groenten en maak ze nóg lekkerder. Zoals deze geglaceerde wortelen, bijvoorbeeld. Lees snel verder.

Geglaceerde Wortel met Zwarte Sesam




Wat heb je nodig voor 2 personen?

400 gram (bio) winterpeen, schoongemaakt en in plakjes van ca. 1 cm gesneden
2 eetlepels vloeibare honing
1 eetlepel zwarte sesam
klontje boter
zout en peper

Hoe maak je Geglaceerde Wortel met Zwarte Sesam?

1. Rooster de zwarte sesam (al roerend) in een koekenpan, zonder olie of vet, totdat het begint te geuren. Laat afkoelen op een bordje. 

2. Kook de wortel 7 tot 10 minuten gaar en giet af.

3. Laat een klontje boter smelten in een koekenpan, op middelmatig vuur. Laat het niet bruin worden.

4. Voeg de wortel toe aan de pan en giet de honing erover. Schep goed door, totdat de honing dik is en aan de peen blijft plakken. 

5. Zet het vuur uit en strooi de zwarte sesam over de wortelen. Roer nog even door. Breng op smaak met zout en peper. Schep de geglaceerde wortelen in een schaal of op de borden. Heerlijk met gebakken aardappelen en vis.


Misschien vind je dit ook lekker:

https://bijlon.blogspot.nl/2016/12/gestoofde-babyromainesla-met-gember.html

 Neem ook een kijkje in ons receptenregister!

Geen opmerkingen: