Bleekselderijsoep met Gorgonzola

De gorgonzola en aardappelen maken deze bleekselderijsoep lekker romig van smaak. Een soep die je echt eens moet proberen voor bijvoorbeeld de lunch of als makkelijke maaltijd met wat stokbrood.

Bleekselderijsoep met Gorgonzola




Wat heb je nodig voor 4 kommen Bleekselderijsoep?

1 struik bleekselderij, schoongemaakt en in plakjes gesneden
1 liter groentebouillon
5 middelgrote aardappelen, geschild en in stukken gesneden
3 kleine uien, gepeld en in grove stukken gesneden
100 gram gorgonzola
klontje boter
scheutje olijfolie
staafmixer

Hoe maak je Bleekselderijsoep met Gorgonzola?

Laat een klontje boter smelten in een grote pan en voeg er een scheutje olijfolie aan toe. Bak de uien om middelmatig vuur glazig. De bleekselderij kan daarna in de pan bij de uien. Bak het een paar minuten mee. Schep alles goed om.

Schenk de bouillon in de pan en voeg dan de aardappelen toe. Breng aan de kook en zet het vuur daarna zachter. Leg het deksel schuin op de pan en kook de soep in ongeveer 20 minuten gaar. 

Haal de pan soep van het vuur en pureer tot een gladde massa, met de staafmixer. Schep de soep in kommen en voeg 25 gram in blokjes gesneden gorgonzola toe per persoon. De kaas smelt in de soep en geeft er extra smaak aan. Geniet ervan!

Misschien vind je dit ook lekker:

https://bijlon.blogspot.nl/2016/04/knolselderij-knoflooksoep.html