vrijdag 24 februari 2017

Stamppot Zoete Aardappel en Prei met Spekjes

Dit gerecht komt voortaan regelmatig bij ons op tafel. We hadden zin in stamppot en combineerden wat, bij ons in huis populaire, smaken. Zo ontstond er weer een nieuw recept. Dit is nu een van onze favorieten. Zo lekker zoet en zoutig tegelijk. Bovendien is het snel klaar en niet ingewikkeld.

Stamppot Zoete Aardappel en Prei met Spekjes



Wat heb je nodig voor ongeveer 3 personen?

1 kg zoete aardappelen
1 grote prei
200 gram spekreepjes
klontje boter
klein beetje zout en lekker veel peper

Hoe maak je Stamppot Zoete Aardappel en Prei met Spekjes?

Nou...dat is super makkelijk en daar houden we van. Schil de zoete aardappelen en snijd ze in kleinere stukken. Maak de prei schoon en snijd in ringen. Zet een grote pan met water op het vuur. Kook de zoete aardappelen met de prei in ongeveer 15 minuten gaar. 

Intussen bak je de spekreepjes, op middelmatig vuur, bruin en knapperig. Je hoeft geen vet aan de pan toe te voegen, want spek bevat al genoeg.

Giet de pan met aardappelen en prei af. Stamp fijn met een pureestamper. Voeg een klein beetje zout toe, klontje boter en peper. Schep de spekreepjes uit de pan en meng door de puree. Het smaakte ons echt zo ontzettend goed. Dit recept moet je echt proberen! 

Misschien vind je dit ook lekker:
Kijk in ons receptenregister voor nog veel meer inspiratie.  

Geen opmerkingen: