vrijdag 3 februari 2017

Kipsaté-schotel

Een makkelijke kipschotel, met een zelfgemaakte satésaus, uit de oven. De kip wordt gaar in de saus, dus blijft lekker sappig. Eet er sperziebonen bij en rijst.

Kipsaté-schotel


Wat heb je nodig voor 2 tot 4 personen?

4 kippendijfilets of 2 grote kipfilets (kipfilets halveer je eventueel als het gaar is)
1 pakje Alpro rice cuisine, inhoud 250 ml
1 ui, gepeld en in grove stukken gesneden
1 rode paprika, schoongemaakt en in kleine stukjes gesneden
1 teentje knoflook, gepeld en in kleine stukjes gesneden
2 eetlepels pindakaas
11/2 tot 2 eetlepels zoute sojasaus
2 theelepels sambal oelek
1 theelepel komijnpoeder
1 theelepel korianderpoeder
snufje gemberpoeder
rijstolie

Hoe maak je Kipsaté-schotel?

Verwarm de oven voor op 200 graden C. Vet een wat kleinere ovenschaal (ongeveer 24 cm lang, 16 cm breed) in met rijstolie. Verdeel over de bodem van de schaal de gesneden ui, paprika en knoflook.

Leg de kip op de groenten. Mix het volgende door elkaar met staafmixer of blender, of gewoon met een garde: rice cuisine, pindakaas, sojasaus, sambal, komijnpoeder, korianderpoeder en gemberpoeder. Giet deze saus over de kip.

Schuif de ovenschaal de oven in en bak in ongeveer 30 tot 35 minuten gaar. Geniet ervan!

Misschien vind je dit ook lekker:


Kruidige Honingkip


 

Geen opmerkingen: