Bietenpannetje met Geitenkaas

Een makkelijk bijgerecht is Bietenpannetje met Geitenkaas. Eet er gebakken krielaardappelen bij. Dan is jouw dagje vega weer een feit.

Bietenpannetje met Geitenkaas




Wat heb je nodig voor ongeveer 4 personen?

3 grote, gare, bieten (zonder schil) in blokjes gesneden
400 gram champignons, schoongemaakt en in plakken gesneden
2 uien, gepeld en in grove stukken gesneden
100 gram geitenkaas
1 teentje knoflook, gepeld en uitgeperst
1 theelepel gedroogde tijm
scheutje balsamico-azijn
zout en peper
olie

Hoe maak je Bietenpannetje met Geitenkaas?

Zet een pan op het vuur en laat goed heet worden. Doe de olie in de pan en dan direct de uien. Bak, totdat ze iets gaan kleuren. Voeg dan champignons en tijm toe en bak mee totdat de paddenstoelen gaar zijn. 

Doe de uitgeperste knoflook en de bietenblokjes in de pan. Voeg een scheutje balsamico-azijn toe en roer alles goed door. Laat meewarmen totdat de bietenblokjes goed heet zijn. Breng dan op smaak met zout en peper.

Schep het bietenmengsel in een schaal of 4 kleine pannetjes en verkruimel de geitenkaas erover. Eet er gebakken krielaardappelen bij.

Misschien vind je dit ook lekker:
https://bijlon.blogspot.nl/2016/09/champignontaart-met-tijm-en-mozzarella.html