dinsdag 10 januari 2017

Witte Bonen-Champignonsoep

Meestal bevat champignonsoep veel room. Dat is natuurlijk heel erg lekker. Soms willen wij even wat minder zwaar eten, maar wel een romig effect. Daar zorgen de witte bonen voor in dit voorgerecht. Natuurlijk is de smaak anders, dan die van een gebonden soep met room. Dat maakt het niet minder lekker. Probeer het eens! Garneer het met gebakken knoflookplakjes en gesneden bosui.


Witte Bonen-Champignonsoep



Wat heb je nodig voor ongeveer 4 personen?

500 ml groentebouillon
480 gram witte bonen uit pot (uitlekgewicht)
250 gram champignons
1 ui, gepeld en in grote stukken gesneden
2 teentjes knoflook, gepeld
1 bosui, schoongemaakt en in dunne plakjes gesneden
1/2 theelepel gedroogde tijm
1 theelepel gedroogde salie
olijfolie
peper en zout
staafmixer 

Hoe maak je de Witte Bonen-Champignonsoep?

Verwarm een soeppan op het vuur. Doe er een scheutje olijfolie in en dan direct de gesneden ui. Bak de ui, totdat het flink bruin is, want dat geeft lekker veel smaak.

Voeg de groentebouillon toe en de uitgelekte witte bonen. Breng aan de kook en laat 5 minuten koken. Maak intussen de champignons schoon en snijd in plakjes.

Na 5 minuten haal je de pan van het vuur en pureer je de soep met de staafmixer. Zet de pan weer op het vuur en voeg de champignons toe, de tijm en de salie. Laat ongeveer 10 minuten zachtjes koken.

Snijd de gepelde knoflook in dunne plakjes. Pak een kleine pan, zet op het vuur en doe er een beetje olijfolie in. Voeg de plakjes knoflook toe en bak aan beide kanten totdat het goudbruin is. Laat uitlekken op een keukenpapiertje.

Breng de soep op smaak met peper en zout. Schep het in de kommen en garneer met de bosui en de plakjes gebakken knoflook. 

Misschien vind je dit ook lekker:

Zoete Aardappel-Preisoep

Wortel-Gembersoep

Romige Venkelsoep zonder Room











Geen opmerkingen: