dinsdag 24 januari 2017

Thaise Bonensoep

Deze keer een pittige maaltijdsoep met bonen. Weer een makkelijk recept. Welke bonen je toevoegt, kun je zelf kiezen. Wat je maar lekker vindt. Geniet ervan!

Thaise Bonensoep



Wat heb je nodig voor 4 kommen soep?

440 gram gare bonen naar keuze, uitgelekt (uitlekgewicht)
1 flinke prei, schoongemaakt en in ringen gesneden
2 grote winterwortelen, geschild en in kleine stukjes gesneden
1/2 liter groentebouillon
200 ml kokosmelk
70 gram rode, Thaise, currypasta
1 blik gepelde tomaten
(rijst)olie

Hoe maak je Thaise Bonensoep?

Zet een pan op het vuur, doe er een scheutje olie in en dan direct de currypasta. Bak een minuutje al roerend aan en voeg dan de prei toe. Bak even mee.

De winterwortelen kunnen daarna in de pan en bak ook deze even mee. Voeg dan de groentebouillon, kokosmelk en de gepelde tomaten toe. Breng het geheel aan de kook. Laat ongeveer 25 minuten zachtjes pruttelen, totdat alles gaar is. Roer regelmatig en druk de gepelde tomaten met de lepel fijn.

Schep de soep in de kommen. Eet smakelijk!

Misschien vind je dit ook leuk!

Pindasoep

 
Rijstnoedelsoep

 

Geen opmerkingen: