vrijdag 13 januari 2017

Parmezaanse Kaasstengels

Bijna weekend en tijd voor een supereenvoudig hapje. Deze keer maken we Parmezaanse Kaasstengels. Natuurlijk kun je het ook met oude kaas bestrooien in plaats van parmezaanse kaas. Of probeer het eens met kruiden. De keuze is reuze.

Parmezaanse Kaasstengels




Wat heb je nodig voor ongeveer 24 kaasstengels?

3 plakjes diepvriesbladerdeeg
geraspte parmezaanse kaas
olie
bakpapier

Hoe maak je Parmezaanse Kaasstengels?

Verwarm de oven voor op 200 graden C.

Laat het bladerdeeg niet helemaal ontdooien, want dit snijdt makkelijker. Snijd elk plakje in 8 reepjes. Smeer de bovenkant in met olie. Bestrooi met wat parmezaanse kaas. 

Leg de reepjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Schuif de plaat in de oven en bak de kaasstengels in 15 tot 17 minuten goudbruin en gaar. Houd ze goed in de gaten dat ze niet verbranden. Elke oven is anders, dus de baktijd komt niet altijd overeen met onze oven.

Laat afkoelen op een rooster en bewaar de kaasstengels daarna in een goed afgesloten blik of pot. Beperkt houdbaar. Geniet ervan en een fijn weekend!

Misschien vind je dit ook leuk:

Snel Knoflookstokbrood
Rucolapesto met Walnoten

Geen opmerkingen: