Haver-Speltkoekjes

Deze koekjes van onder andere haver en speltmeel heb je zo gemaakt. Makkelijker kan bijna niet. Bovendien gaat je huis heerlijk ruiken als ze in de oven liggen. Alleen dat is al zo lekker. Dus...waar wacht je nog op?




Haver-Speltkoekjes

Dit heb je nodig voor ongeveer 14 Haver-Speltkoekjes

100 gram volkoren speltmeel
100 gram havermout
100 gram boter
75 gram palmsuiker
1 ei
1 theelepel kaneel
snufje zout
bakpapier


Zo maak je Haver-Speltkoekjes

Verwarm de oven voor op 175 graden C (hetelucht). Laat de boter smelten in een pannetje, op zacht vuur. Roer het speltmeel, havermout, palmsuiker, kaneel en zout door elkaar in een kom. Voeg de gesmolten boter toe en roer alles heel goed door. Breek het ei en roer de inhoud door de massa. Je ziet nu dat alles aan elkaar gaat plakken en dat je van het deeg makkelijk een bal kunt maken.

Pak een eetlepel en schep steeds wat deeg uit de kom. Rol het met je handen tot een balletje, ongeveer de grootte van een bitterbal. Leg het balletje op de met bakpapier beklede bakplaat en druk het plat. Ga zo door totdat al het deeg op is.

Schuif de plaat in de oven en bak de Haver-Speltkoekjes in ongeveer 15 minuten gaar en goudbruin. Laat afkoelen op een rooster. Geniet ervan!

Misschien vind je dit ook lekker!

Speculaas-Zandkoeken
 
Pecannotenkoek