Couscousschotel met Chorizo

Een makkelijk gerecht vol smaak. Eenpansgerechten zijn bij ons erg populair. We houden van de eenvoud ervan. De chorizo geeft een heerlijke smaak aan deze schotel. 

Couscousschotel met Chorizo




Wat heb je nodig voor 4 personen?

200 gram couscous
250 gram chorizo
1 puntpaprika, schoongemaakt en in kleine stukken gesneden
1 ui, gepeld en in grote stukken gesneden
1 pot doperwten (uitlekgewicht 455 gram)
ca. 200 gram crème fraîche
peper

Hoe maak je Couscousschotel met Chorizo?

Haal het vel van de chorizo en snijd de worst in kleine stukjes. Weeg de couscous af en bereid deze volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Zet een pan op het vuur en voeg de chorizo toe. Bak ongeveer 7 minuten op middelmatig vuur. Olie of ander vet in de pan is niet nodig. De chorizo laat voldoende vet los.

Voeg de ui toe en bak een paar minuutjes mee. Doe de puntpaprika in de pan en bak ook een aantal minuten mee. Voeg dan de uitgelekte doperwten toe. Meng het door het mengsel en laat goed doorwarmen. 

Maak de couscous los met een vork. Schep de couscous beetje bij beetje in de pan en roer goed door. Breng op smaak met wat peper.

Schep de Couscous met Chorizo op de borden en garneer met een lepel crème fraîche. Eet smakelijk!

Misschien vind je dit ook leuk:

Linzensoep met Curry en Kokos
Nasi van Bloemkool
Penne met Pompoen en Geitenkaas