vrijdag 16 december 2016

Walnoten-bananenijs

Hier is het beloofde recept voor walnotenijs! Het is heerlijk fris geworden, door de basis van yoghurt. Dit ijs is gezoet met honing. Je hebt bovendien geen ijsmachine nodig. Dit ziet er toch feestelijk uit? Wij vinden van wel! Lees maar snel verder.


Walnoten-bananenijsWat heb je nodig voor een cakevorm ijs?

500 ml Griekse yoghurt
2 bananen
150 gram gepelde walnoten
3 eetlepels honing
cakevorm van ongeveer 19 cm lang
vershoudfolie

Hoe maak je het Walnoten-bananenijs?

Pel de bananen. Doe ze samen met de yoghurt en honing in een blender en maak er een egale massa van. 

Doe het mengsel in een brede bak, die geschikt is voor in de vriezer. Dek af met deksel of vershoudfolie. Zet de bak met de vloeistof in de vriezer en laat het daar 2 uur staan. Daarna pak je de bak eruit en je schraapt met een vork de ijskristallen van de randen. Roer het met de vork door het nog vloeibare deel. Dek opnieuw af en zet in de vriezer. Herhaal dit elk uur, totdat de massa zo dik is, dat de walnoten straks niet naar de bodem zullen zakken.

Bekleed de cakevorm alvast met vershoudfolie en zorg dat er nog wat plastic over de randen van de vorm hangt. Rooster de walnoten in een droge koekenpan goudbruin. Laat goed afkoelen op een bordje. 

Zodra het het ijsmengsel dik genoeg is roer je de walnoten erdoor. Giet het ijs in wording in de cakevorm. Dek af met vershoudfolie. Laat nu verder invriezen. 

De volgende dag haal je het ijs, ongeveer een uur voordat je het gaat eten, uit de vriezer. Haal de folie van de bovenkant en keer de vorm om op een snijplank. Haal de rest van het plastic eraf en snijd het ijs in dikke plakken. Als het ijs niet direct uit de vorm komt, dan kun je de vorm ook heel even in een bodempje warm water zetten. Kijk alleen wel uit dat er geen water in loopt. 

Geniet ervan!  

Misschien vind je dit ook interessant:
http://bijlon.blogspot.nl/2016/08/droom-van-chocolade.html

Kijk voor meer lekkere recepten in ons receptenregister!