dinsdag 13 december 2016

Stoofperen met Honing en Speculaaskruiden

Een ideaal kerstdessert, samen met een bolletje vanille-ijs. Je maakt het gewoon de avond ervoor. Dan kan het lekker lang marineren en hoef je het de volgende dag alleen nog maar te serveren. 

Stoofperen met Honing en Speculaaskruiden



Wat heb je nodig voor 6 stoofperen?

6 stoofperen, geschild (laat het takje eraan, dat staat mooi)
3 eetlepels kookvocht van de peren
1 eetlepel honing
1 theelepel speculaaskruiden
wat geschaafde amandelen

Hoe maak je Stoofperen met Honing en Speculaaskruiden?

Zet de peren rechtop in een pan water en zorg dat de takjes boven het water uitsteken. Kook de peren op matig vuur in 1 uur gaar.

Haal de peren uit de pan en doe 3 eetlepels van het kookvocht in een schaal. Meng dit met 1 eetlepel honing en de speculaaskruiden. Leg de peren in deze marinade en laat ze (onafgedekt) afkoelen. Keer ze af en toe, zodat er steeds een laagje marinade op de peren komt. 

Zodra de peren volledig zijn afgekoeld, dek je de schaal af en zet je ze in de koelkast. De volgende dag rooster je wat amandelschaafsel in een droge koekenpan. Laat afkoelen op een bordje of schoteltje. Rol de peren nog eens door de marinade en zet ze op een bord. Bestrooi met het amandelschaafsel en serveer er eventueel een bolletje vanille-ijs bij. Geniet ervan!

Tip: Je kunt dit ook eten met blauwaderkaas. Laat dan het vanille-ijs achterwege.

Misschien vind je dit ook interessant voor Kerst: Champignonschuitjes
http://bijlon.blogspot.nl/2016/12/champignonschuitjes.html




 

Geen opmerkingen: