vrijdag 9 december 2016

Knoflook-aardappelgratin

Aardappelgratin is altijd zo feestelijk en heel makkelijk om te maken. Daarom is het een goed bijgerecht voor Kerst. De knoflook geeft er extra smaak aan. 

Knoflook-aardappelgratin



Het aantal personen voor deze gratin ligt aan wat je verder nog op tafel zet en of er een voorgerecht aan vooraf is gegaan. Het is in ieder geval genoeg voor ongeveer 4 personen. Bij meer dan twee bijgerechten op tafel is het geschikt tot ongeveer 6 personen.


Wat heb je nodig voor 4 tot 6 personen?

1 kg (ongeschild gewogen) vastkokende aardappelen, geschild en in plakken van 1/2 cm gesneden
2 tenen knoflook, gepeld en uitgeperst
1 pakje Alpro Cuisine Rice (250 ml)
1 eetlepel (rijst)olie en nog een klein beetje voor de ovenschaal
1 theelepel gerookte paprikapoeder
1 theelepel komijnpoeder
zout en peper

Hoe maak je de Knoflook-aardappelgratin?

Verwarm de oven voor op 200 graden C. Pak een lage, brede, ovenschaal en vet deze in met wat (rijst)olie. Verdeel de aardappelplakjes over de bodem van de schaal. 

Meng in een kom (met een garde) de Cuisine Rice met wat zout en peper, 1 eetlepel olie, gerookte paprikapoeder, komijnpoeder en de uitgeperste knoflook. Giet dit mengsel over de aardappelen in de schaal. Verdeel het goed en zorg ervoor dat elk aardappeltje bedekt is met saus. 

Schuif de schaal in de oven en bak in ongeveer 1 uur gaar en goudbruin. Geniet ervan!

Misschien vind je dit wel een geschikt voorgerecht voor je kerstdiner:  


http://bijlon.blogspot.nl/2016/12/champignonschuitjes.html


Kijk voor andere recepten in ons receptenregister!

Geen opmerkingen: