woensdag 14 december 2016

Kerstsalade

Een salade op tafel tijdens het kerstdiner is altijd goed. Deze salade met onder andere rode kool en sinaasappelsap is een frisse tegenhanger van de meestal wat vettere gerechten met Kerst.

Kerstsalade



Wat heb je nodig voor 4 tot 6 personen?

1/4 kleine rode kool, dun gesneden en gewassen
2 wortelen, geschild en in dunne reepjes gesneden
100 gram feta, in stukken gebroken
1 appel, gewassen en in dunne reepjes
2 eetlepels yoghurt
2 eetlepels honing
1 eetlepel (walnoot)olie
sap van 1 sinaasappel
handje gepelde walnoten
wat gedroogde cranberry's
zout en peper

Hoe maak je de Kerstsalade?

Rooster de walnoten in een droge koekenpan goudbruin. Voeg dan 1 eetlepel honing toe aan de pan en roer de walnoten er goed door. Leg de walnoten op een bordje om af te koelen.

Hussel de wortelen, appel en rode kool door elkaar in een schaal. Meng in een kleine kom de yoghurt, 1 eetlepel honing, (walnoot)olie en het sap van 1 sinaasappel. Breng op smaak met zout en peper. Giet de dressing over de salade. Bestrooi met de feta, walnoten met honing en de gedroogde cranberry's. Eet smakelijk!

Misschien heb je ook interesse in: 
http://bijlon.blogspot.nl/2016/04/salade-spinazie-met-feta-en-olijven.html


 

Geen opmerkingen: