Gestoofde Babyromainesla met gember, sojasaus en knoflook

Het is weer eens iets anders om je sla te stoven. Een verrassend lekker bijgerecht voor 2 personen. Vol van smaak. Heerlijk met rijst en kip of vis.

Gestoofde Babyromainesla met gember, sojasaus en knoflook



Wat heb je nodig voor 2 personen?

2 babyromainesla
1 eetlepel zoute sojasaus
1 eetlepel rijstwijn
2 grote knoflooktenen, gepeld en in kleine stukjes gesneden
ongeveer 2 cm gember, duimbreed, geschild en in kleine stukjes gesneden
(rijst)olie

Hoe maak je Gestoofde Babyromainesla met gember, sojasaus en knoflook?

Haal de achterkanten met een mes van de sla. Snijd de sla in de lengte in tweeën. Was de vier helften voorzichtig, zodat ze in vorm blijven. Laat uitlekken in een vergiet.

Zet een pan op het vuur en voeg de rijstolie toe. Voeg gember en knoflook toe en bak lichtbruin. Schuif naar de zijkant van de pan. Leg de sla met de snijkant naar beneden naast de gember en knoflook. Bak heel even en draai een keer voorzichtig om. Ook deze kant bak/stoof je maar kort. 

Nu kan de sojasaus en rijstwijn in de pan. Haal de sla goed door de saus en leg het dan op een bord. Roer de gember en knoflook, die aan de zijkant liggen, door de saus. Zet het vuur uit. Lepel de rest van de saus over de gestoofde sla en geniet!

Misschien vind je dit ook leuk:

https://bijlon.blogspot.nl/2016/04/gevulde-portobellos.html

https://bijlon.blogspot.nl/2016/10/pittige-bami-met-garnalen.html