vrijdag 25 november 2016

Supersnel borrelhapje!

Als je plotseling visite krijgt dit weekend, zet je toch snel een lekker borrelhapje op tafel. Zorg dat je altijd de ingrediënten voor dit supersnelle knoflookstokbrood in huis hebt!

Knoflookstokbrood



Je mag het eigenlijk geen recept noemen, maar een snelle samenstelling van ingrediënten. Mijn wederhelft heeft dit ooit in België gegeten. Toen heette het lookbrood. Daarna is hij (en ik daarna ook) het heel vaak zelf gaan maken. Dit knoflookstokbrood is gewoon zó lekker, dat ik het graag met je wil delen. Want hier maak je bijna iedereen gelukkig mee!

Wat heb je nodig voor voldoende knoflookstokbrood voor 4 personen?

2 afbakstokbroden (2x 150 gram)
2 tot 4 tenen knoflook
4 eetlepels olijfolie
zeezout
gedroogde selderij


Hoe maak je knoflookstokbrood?

Houd de aanwijzingen van de afbakstokbroden op de verpakking aan. Ik verwarmde de oven voor op 225 graden C. 

Meng de olijfolie met 2 tot 4 uitgeperste tenen knoflook. Het ligt er maar aan hoe sterk van smaak je het wilt maken. Voeg wat zeezout toe en roer. Snijd de ongebakken afbakstokbroden in de lengte door. 

Pak een lepel en smeer de olijfolie met knoflook en zeezout over de snijkanten van de stokbroden. Leg ze naast elkaar in de oven en houd de baktijd volgens de aanwijzingen op de verpakking aan. 

Haal ze uit de oven en bestrooi met gedroogde selderij. Laat iets afkoelen en snijd in stukken. Geniet ervan!

 Misschien lijkt dit je ook wel wat!
http://bijlon.blogspot.nl/2016/04/humus-lekker-voor-het-weekend.html

http://bijlon.blogspot.nl/2016/09/bapao.html



 

Geen opmerkingen: