woensdag 2 november 2016

Stamppot Knolselderij met Kip in Mosterd

Knolselderijpuree met kip, champignons en ui in mosterd. Weer een bijzondere stamppot die je echt eens moet proberen! Geniet ervan!

Stamppot Knolselderij met Kip in Mosterd



Wat heb je nodig voor 2 personen?

1 knolselderij, geschild en in stukken gesneden
500 ml kippenbouillon
320 gram kippendijfilet
200 gram champignons, schoongemaakt en in plakken gesneden
1 grote ui, gepeld en in grove stukken gesneden
flinke eetlepel Franse mosterd
klontje roomboter
zout en peper
olijfolie
eventueel wat gedroogde selderij

Hoe maak je Stamppot Knolselderij met Kip in Mosterd?

Breng de kippenbouillon aan de kook en voeg de stukken knolselderij toe. In ongeveer 20 minuten is het gaar. 

Intussen smeer je de kippendijfilets in met een flinke laag mosterd. Verhit een pan op het vuur, doe er een scheut olijfolie in en dan direct de ui en champignons. Voeg daarna de kip toe en bak alles op middelmatig vuur in ongeveer 10 tot 12 minuten gaar. Keer de kippendijfilets regelmatig om en zorg dat ze zo plat mogelijk in de pan liggen, dus opengevouwen. Schep de uien en champignons eromheen, ook regelmatig om. Breng op smaak met zout en peper.

Giet de pan met gare knolselderij af en stamp fijn. Roer er een klontje roomboter door. Breng op smaak met wat peper. Geen zout, want door het koken in de bouillon is het al goed op smaak.

Schep de knolselderijpuree op de borden en verdeel de kip en het champignon-ui-mengsel erover. Bestrooi eventueel nog met wat gedroogde selderij. Geniet ervan!

Misschien vind je dit ook interessant!

Erwtensoep met of zonder worst

Ovenschotel Spruiten Anders

Stamppot Zoete Aardappel met Rucola

 

Geen opmerkingen: