vrijdag 4 november 2016

Stamppot Broccoli met Geroosterde Paprika en Geitenkaas

Alweer de laatste stamppot van de 3x stamppotreceptenweek. Ook deze is natuurlijk supermakkelijk. Je tovert snel weer een lekkere maaltijd op tafel. Geniet ervan en alvast een fijn weekend!

Stamppot Broccoli met Geroosterde Paprika en Geitenkaas



Voor dit recept gebruiken we vastkokende aardappelen. Deze zijn minder droog dan kruimige aardappelen. 

Wat heb je nodig voor 4 personen?

1 kilo vastkokende aardappelen (gewicht ongeschild), geschild, afgespoeld en in grote stukken gesneden
1 flinke stronk broccoli, schoongemaakt en in roosjes
200 gram geroosterde paprika (uit een pot)
144 gram geitenkaas
klontje boter
zout en peper


Hoe maak je Stamppot Broccoli met Geroosterde Paprika en Geitenkaas?

Kook de aardappelen in 20 minuten gaar. Na 5 minuten, doe je de broccoli bij de aardappelen in de pan.

Intussen snijd je alvast de geroosterde paprika in kleine stukjes. Controleer of de broccoli en de aardappelen gaar zijn. Giet het water uit de pan, stamp de broccoli en de aardappelen fijn met een pureestamper.

Roer de geroosterde paprika en een klontje boter door de stamppot. Verkruimel de geitenkaas en meng ook dit er goed doorheen. Breng op smaak met zout en flink wat peper. Schep de stamppot op de borden en geniet!

Misschien vind je dit ook interessant!


Erwtensoep, met of zonder worst


Quiche Lorraine

 
Speculaas-zandkoeken


Geen opmerkingen: