vrijdag 11 november 2016

Lauwwarme Bamisalade Chimichurri

Lauwwarme bami met broccoli, biefstuk en chimichurri. Daar worden wij heel erg blij van. Misschien jij ook wel.

Bamisalade Chimichurri




Wat heb je nodig voor 3 personen?

160 gram mienestjes
1 liter water
1 flinke stronk broccoli, gewassen en in kleine roosjes
ongeveer 180 gram (bio) biefstuk
sap en rasp van 1 kleine (onbehandelde) citroen
30 gram peterselie, gewassen en (ook de steeltjes) in grove stukken gesneden
1 rode ui, gepeld en in grove stukken gesneden
1 rode peper, gewassen en zaadjes verwijderd, in grove stukken gesneden
1 teen knoflook, gepeld en in grove stukken gesneden
handje ongezouten cashewnoten
1 eetlepel gedroogde oregano
1 theelepel komijnpoeder
1 groentebouillonblokje 
zout en peper
(olijf)olie 
keukenmachine




Hoe maak je Lauwwarme Bamisalade Chimichurri?

Eerst maak je de chimichurri. Doe de rode ui, citroensap, peterselie, rode peper, knoflook, oregano, komijnpoeder en een scheutje (olijf)olie in de keukenmachine. Hak fijn en doe er eventueel nog een scheutje olie bij. Breng op smaak met wat zout.

Bereid de bami volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook het in een liter water, met een bouillonblokje, gaar. Giet het kookwater af, doe de bami in een vergiet. Spoel de gare bami af onder de koude kraan, om plakken te voorkomen, of roer er na het afgieten wat olijfolie door. Zet ook een pan met water op het vuur voor de broccoli en kook in ongeveer 10 minuten gaar.

Intussen bestrooi je de biefstuk met zout en peper en bak je het vlees, rare, medium of well done. Laat de biefstuk na het bakken even afgedekt rusten. Snijd het vlees daarna in dunne plakjes.

Doe de bami in een schaal. Leg de gare broccoli erop. Verdeel de plakjes biefstuk erover. Schep de chimichurri erop. Bestrooi met een handje ongezouten cashewnoten en wat citroenrasp. Eet smakelijk!

Misschien vind je dit ook interessant:

Gekruide Gehaktspiesjes met Knoflooksaus


Pittige Bami met Garnalen
 
Rijstnoedelsoep

Geen opmerkingen: