Speculaas-zandkoeken
Ga jij ook koekjes bakken? Nou ja, koekjes.. Deze Speculaas-zandkoeken zijn niet al te klein. Ze ruiken zo heerlijk als ze in de oven liggen. Als ze afgekoeld zijn kun je ervan genieten. Zo lekker...
150 gram koude boter, in blokjes gesneden
80 gram witte basterdsuiker
1 eetlepel speculaaskruiden
1 eierdooier
snufje zout
Verwarm de oven voor op 150 graden C. Haal het deeg uit de koelkast, rol het uit tot nog net iets minder dik dan 1/2 cm en steek er ronde koeken uit met bijvoorbeeld een breed glas (doorsnede van ongeveer 81/2 cm). Je kunt natuurlijk ook een speciale koekvorm gebruiken. Leg de koeken op een met bakpapier beklede bakplaat. Schuif de plaat in de oven en bak ze ongeveer 25 minuten.
Haal de koeken uit de oven en laat ze afkoelen op een rooster. Geniet ervan!
Speculaas-zandkoeken |
Wat heb je nodig voor 9 grote koeken?
200 gram bloem150 gram koude boter, in blokjes gesneden
80 gram witte basterdsuiker
1 eetlepel speculaaskruiden
1 eierdooier
snufje zout
Hoe maak je de Speculaas-zandkoeken?
Meng alle droge ingrediënten in een kom. Voeg de eierdooier toe en de boter. Kneed alles door elkaar totdat er een deegbal ontstaat. Dan stop je meteen met kneden en leg je het deeg, afgedekt, in de koelkast. Laat het daar een half uurtje rusten.Verwarm de oven voor op 150 graden C. Haal het deeg uit de koelkast, rol het uit tot nog net iets minder dik dan 1/2 cm en steek er ronde koeken uit met bijvoorbeeld een breed glas (doorsnede van ongeveer 81/2 cm). Je kunt natuurlijk ook een speciale koekvorm gebruiken. Leg de koeken op een met bakpapier beklede bakplaat. Schuif de plaat in de oven en bak ze ongeveer 25 minuten.
Haal de koeken uit de oven en laat ze afkoelen op een rooster. Geniet ervan!
Misschien vind je dit ook interessant: Cake met Palmsuiker, Kokosolie en Cacao
Cake met Palmsuiker, Kokosolie en Cacao |