dinsdag 18 oktober 2016

Pittige Bami met Garnalen

Deze bami is handig voor als je snel even iets te eten wilt maken. Je hoeft niet ingewikkeld te doen om iets lekkers op tafel te zetten. Wij hebben altijd sojasaus en rijstwijn in huis, waarmee we zonder veel moeite een smakelijk gerecht kunnen bereiden.

Pittige Bami met Garnalen

 

Wat heb je nodig voor 2 personen?

200 gram grote, panklare garnalen, ontdooid (rauwe, gepelde roze garnalen, diepvries)
160 gram mienestjes
1 prei, schoongemaakt en in ringen gesneden
1 wortel, schoongemaakt en in kleine blokjes gesneden
1 rode peper, schoongemaakt en in ringen gesneden, desgewenst met of zonder zaden
1 bosui, schoongemaakt en in ringen gesneden
1 plakje verse gember van ca. 2 cm, geschild en in kleine reepjes gesneden
1 teentje knoflook, gepeld en in stukjes gesneden
1 (bio) runderbouillonblokje
1 eetlepel zoute sojasaus
1 eetlepel rijstwijn
geraspte kokos naar smaak
verse, gewassen en fijngehakte koriander naar smaak
(rijst)olie

Hoe maak je Pittige Bami met Garnalen? 

Zet een pan met een liter water op het vuur, breng aan de kook, voeg het runderbouillonblokje toe en kook de bami volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Rooster de geraspte kokos in een koekenpan zonder olie, op matig vuur. Roer regelmatig, tot het bruin ziet en lekker gaat geuren. Schep het op een schoteltje en laat afkoelen.

Zet een pan op het vuur, bijvoorbeeld een wok. Zodra het warm is doe je er een scheutje rijstolie in en dan direct de garnalen. Bak ze ongeveer 3 minuten, al omscheppend en voeg dan de prei, rode peper, wortel, gember en knoflook toe. Wok 2 minuten mee. 

Schenk nu de zoute sojasaus en rijstwijn in de pan/wok. Roer goed door. Eventueel kun je nog iets meer sojasaus toevoegen, als je het niet zout genoeg vindt. Meng het mengsel met de gare bami.

Schep de bami op 2 borden of in kommen. Bestrooi met de geroosterde kokosrasp, de bosui en wat verse koriander. Eet smakelijk!

Misschien vind je dit ook interessant: Nasi van Bloemkool
 
Nasi van Bloemkool

Geen opmerkingen: