dinsdag 4 oktober 2016

Perensalade met Blauwaderkaas en Walnoten

Een echte smaakexplosie. Dat is deze salade van peer, blauwaderkaas en walnoten. Geschikt als bijgerecht voor een heerlijk extra hapje.


Perensalade met Blauwaderkaas en Walnoten


Voor de salade gebruikte ik zelfgekweekte doperwtenscheuten. Veldsla, rucola of een andere slasoort waar je gek op bent kan natuurlijk ook.

Wat heb je nodig voor 2 personen?

1 peer, gewassen en in de lengte in stukken gesneden
handje doperwtenscheuten of sla naar keuze, gewassen
klein handje walnoten
wat blauwaderkaas, hoeveelheid naar smaak (Danablu kun je lekker verkruimelen)
2 theelepels honing
versgemalen peper

Hoe maak je Perensalade met Blauwaderkaas en Walnoten?

Rooster de walnoten in een koekenpan zonder olie, onder regelmatig roeren, totdat ze lekker beginnen te geuren. Leg intussen de sla op een bord of in een schaal. De stukken peer leg je op de doperwtenscheuten of sla. 

Verkruimel een stukje blauwaderkaas over de peren. De hoeveelheid hangt af van jouw eigen smaak. Blauwaderkaas is best een heftige smaak, dus veel heb je er niet van nodig.

Laat de walnoten iets afkoelen en strooi ze over de stukken peer. Bestrooi met versgemalen peper en verdeel 2 theelepels honing over de salade. Eet smakelijk!

Wat doe je nu met de rest van de blauwaderkaas? Misschien vind je dit wel lekker voor morgen: Gnocchi met Blauwaderkaas en Spinazie 

Gnocchi met Blauwaderkaas en Spinazie

Geen opmerkingen: