vrijdag 14 oktober 2016

Broodje Gehaktbal

Ken je dat? Het is kouder buiten en je ruikt gehaktbal. Bijvoorbeeld bij een voetbalwedstrijd. Ja...daar kom ik ook heel soms. Dan krijg je er zo'n trek in, dat je het wel móet kopen. Of je maakt het zelf, zodra je thuis bent, want dat is helemaal lekker! Met een flinke klodder mayo erop. Mmmm... Om de Hollandse week af te sluiten, eten we dus een broodje gehaktbal. Die mag natuurlijk niet ontbreken. Heerlijk voor het weekend!

Broodje Gehaktbal



Wat heb je nodig voor 6 gehaktballen?

600 gram half-om-half gehakt 
1 ei
2 theelepels koekkruiden
wat paneermeel
1/2 kopje warm water
flinke klont boter
zout en peper
6 broodjes naar keuze 
eventueel wat mayonaise

Hoe maak je deze Gehaktballen?

Meng het gehakt met het ei, de koekkruiden, wat zout en peper. Voeg zoveel paneermeel toe, dat je een stevige massa krijgt. 

Draai van het gehaktmengsel 6 ballen. Laat de boter smelten in een pan, leg de gehaktballen erin en bak ze even goed aan. Giet het halve kopje warme water erbij en doe het deksel op de pan. Laat 25 minuten braden en draai af en toe om. 

Haal de gehaktballen uit de pan. Snijd in plakjes en serveer op broodjes. Heerlijk met een flinke klodder mayo. Eet smakelijk en fijn weekend!

Misschien wil je even iets anders dan Hollands eten en vind je dit ook interessant voor het weekend: Indiase Pizza
Indiase Pizza
 

Geen opmerkingen: