vrijdag 16 september 2016

Limoncello-roomdessert

In het weekend vind ik het heerlijk om een lekker dessert te maken. Deze keer een supersnel en makkelijk recept. Koek, limoncello en slagroom. Wat wil een mens nog meer?

Limoncello-roomdessert




Voor een krokant effect kun je ook 2 van de 6 cantuccini grof malen, voor de middenlaag in het dessert. Zelf heb ik het deze keer helemaal fijngemalen. Ik vind het allebei lekker.


Wat heb je nodig voor 2 personen?

200 ml slagroom, stijfgeklopt met 2 theelepels suiker
8 cantuccini
2 eetlepels limoncello


Hoe maak je de Limoncello-roomdesserts?

Maal 6 cantuccini fijn in een keukenmachine/hakmolen. Pak twee glazen. Maak laagjes: onderin een flinke laag gemalen cantuccini. Hierop giet je in elk glas 1 eetlepel limoncello. Schep in elk glas 1/4 van de geklopte slagroom.

Nu weer een laag gemalen cantuccini, iets minder dan de onderste laag. Hierop schep je de rest van de slagroom. Je hebt nog wat gemalen cantuccini over en deze strooi je over de slagroom in de glazen. Garneer elk glas met een hele cantuccini en serveer direct. Pure verwennerij.

 

Geen opmerkingen: