Courgettepannenkoekjes

Voor als er nog een courgette op je ligt te wachten uit de moestuin en je geen inspiratie meer hebt. Of omdat het gewoon erg lekker is. Gebruik jonge kaas om het mild te houden of juist een oude voor een pittig resultaat. Weer eens iets anders als voorgerecht. 

Courgettepannenkoekjes



Wat heb je nodig voor 4 personen, 12 koekjes?

1 courgette, gewassen en geraspt
2 eieren
100 gram jonge of pittige geraspte kaas
4 eetlepels volkorenmeel
(rijst)olie
wat verse basilicumbladeren naar smaak, gewassen en in reepjes gesneden
zout en peper

Hoe maak je de Courgettepannenkoekjes?

Doe de courgette in een kom. Breek de eieren en klop even los. Roer alle ingrediënten, behalve de rijstolie, door elkaar. Gebruik je een pittige kaas, dan heb je minder zout nodig. 

Zet een pan op het vuur en laat het warm worden. Voeg wat olie toe aan de pan en schep 3 hoopjes van het beslag erin. Druk plat en bak op matig vuur, totdat de onderkanten goudbruin zijn. Draai de koekjes om en bak deze kant ook goudbruin. Zodra ze gaar zijn, schep je ze in een schaal en begin je aan de tweede bakronde. De pannenkoekjes die klaar zijn kun je tussendoor warm houden in de oven, op 100 graden C. Ga door met bakken totdat je twaalf koekjes hebt.

Schep de Courgettepannenkoekjes op de borden, 3 stuks per persoon. Serveer direct.

Misschien spreekt dit je aan als hoofdgerecht: Gestoomde Zalm met Knoflookspaghetti

Gestoomde Zalm met Knoflookspaghetti