Champignontaart met tijm en mozzarella

Buiten zie je dat de natuur al begint te veranderen. De Herfst komt eraan. Morgen is het zover. In deze periode krijg ik zin in warmere smaken, die bij deze tijd van het jaar horen. Daarom plukte ik wat tijm uit de tuin voor in mijn champignontaart.

Champignontaart met tijm en mozzarella



Wat heb je nodig voor 4 personen?

6 plakken bladerdeeg, ontdooid
250 g kastanjechampignons, schoongemaakt en in plakken gesneden
2 middelgrote uien, gepeld en in plakken gesneden
verse tijm, gewassen en blaadjes afgerist, ongeveer 1 afgestreken eetlepel
1 bol mozzarella, in plakken gesneden
3 eieren
200 ml melk of room
1 eetlepel groene pesto
peper en zout
wat (versgeraspte) nootmuskaat
klontje boter voor het bakken
klontje boter om een taartvorm (van ongeveer 26 cm doorsnee) in te vetten

Hoe maak je Champignontaart met tijm en mozzarella?

Bak de uien in een klontje boter op zacht vuur ongeveer 10 minuten, onder regelmatig roeren.

Voeg de kastanjechampignons toe, met de tijm. Zet het vuur iets hoger en bak ongeveer 5 minuten. Roer steeds goed door. Haal de pan van het vuur. Breng de inhoud op smaak met zout, peper en (versgeraspte) nootmuskaat. Laat het een beetje afkoelen, terwijl je de oven voorverwarmt op 200 graden C.

Vet intussen je taartvorm in en bekleed met de plakken bladerdeeg. Druk de naden goed aan. Prik in de bodem van het deeg wat gaatjes met een vork. Verdeel het champignonmengsel over de taartbodem met deeg. Zorg dat je zo min mogelijk vocht uit de pan meeschept. Leg daarna de plakken mozzarella erop.

Klop de melk of room, samen met 3 eieren en een eetlepel groene pesto kort los. Giet dit mengsel in de taartvorm. Verdeel het goed over de vulling. Zet de taart in de oven en bak in ongeveer 40 minuten gaar en goudbruin. Heerlijk met een groene salade.

Misschien wil je binnenkort ook dit recept maken: Quinoataartje met currychampignons