vrijdag 26 augustus 2016

Quinoasalade voor een warme zomerdag

Deze quinoasalade is perfect voor bij de BBQ. Of eet het als hoofdgerecht. Heerlijk voor een warme zomerse dag, zoals vandaag. Geniet van deze frisse salade, vol van smaak.

Quinoasalade



Als hoofdgerecht is dit recept geschikt voor 2 personen. Eet je het bij de BBQ, dan is het voldoende voor 4 personen.

Wat heb je nodig voor de Quinoasalade?

150 gram quinoa, gekookt volgens de aanwijzingen op de verpakking
1/2 bos radijs, gewassen en in plakjes gesneden
1 wortel, schoongemaakt en in kleine stukjes gesneden
1 puntpaprika, schoongemaakt en in kleine stukken
1 citroen
1/2 bosje verse koriander, gewassen en fijngehakt (incl. de steeltjes)
jalapeñopepers naar smaak (uit een potje)
1 flinke eetlepel olijven zonder pit (de soort die jij lekker vindt)
1 teen knoflook, gepeld en uitgeperst
2 eetlepels olijfolie (extra vierge)
zout en peper

Hoe maak je de Quinoasalade?

Laat de quinoa iets afkoelen. Pers het sap uit de citroen en doe het in een grote kom. Meng alle ingrediënten door elkaar. Peper en zout voeg je toe naar smaak. Denk eraan dat de olijven en jalapeñopepers ook al zout zijn. 

Doordat de quinoa nog niet helemaal is afgekoeld, neemt het de smaken goed op. Je kunt deze salade direct eten, of een paar uur van tevoren maken en helemaal af laten koelen. Daarna zet je het tot aan het avondeten in de koelkast. De volgende dag smaakt het trouwens nóg lekkerder. Bewaar het tot die tijd in de koelkast. Het is beperkt houdbaar.

Fijn weekend en geniet van het mooie weer en de eventuele BBQ.

Misschien vind je dit ook interessant: Gekruide gehaktspiesjes met knoflooksaus
Gekruide gehaktspiesjes met knoflooksaus


 

1 opmerking:

Chimaine zei

Ook deze was heerlijk!!