donderdag 11 augustus 2016

Bloemkoolsoep Garam Masala

Brrr...het is fris buiten, al is het augustus. In Twente is zelfs de 0 graden gemeten, afgelopen nacht. In de provincie Utrecht, waar ik woon, lijkt het wel herfst. Gelukkig zijn er kruiden, die verwarmend werken. Tijd voor een soepje waar je het lekker warm van krijgt. 

Bloemkoolsoep Garam Masala



Wat heb je nodig voor 2 kommen soep?

350 gram bloemkoolroosjes, gewassen
500 ml bouillon
1/2 eetlepel garam masala
peper
eventueel wat gefruite uitjes (uit een potje)
eventueel wat fijngesneden Spaanse peper
olijfolie 
staafmixer

Hoe maak je de Bloemkoolsoep Garam Masala?

Zet een pan op het vuur. Doe er een scheutje olijfolie in en bak de bloemkoolroosjes, samen met de garam masala even aan.

Giet de bouillon erbij en kook de bloemkool in ongeveer 15 minuten gaar. Haal de pan van het vuur, pureer de inhoud met de staafmixer. Breng op smaak met wat peper.

Schep in twee kommen en garneer eventueel met gefruite uitjes en wat fijngesneden Spaanse peper.
 

Geen opmerkingen: