woensdag 20 juli 2016

Spaghetti van courgette met gerookte zalm

Deze pasta bestaat niet uit deeg, maar is gemaakt van courgette. Een licht, zomers gerecht met gerookte zalm en kruiden.

Spaghetti van courgette met gerookte zalm



Voor het maken van spaghetti van groenten, bestaan er speciale snijders. Zelf heb ik dit niet. Ik gebruik gewoon de zesteur. Je kunt ook een dunschiller gebruiken. Dan maak je er tagliatelle van in plaats van spaghetti.

Wat heb je nodig voor 2 personen?

2 courgettes, gewassen, stukje van boven- en onderkant af
200 gram gerookte zalm, plakken in kleine stukjes gesneden 
1 rode ui, gepeld en in grove stukken
4 bosuien, gewassen, onderkant eraf en in plakjes gesneden
2 tenen knoflook, gepeld en in stukjes gehakt
wat takjes platte peterselie naar smaak, bladeren gewassen en grof gehakt
2 eetlepels olijfolie
1 theelepel Provençaalse kruiden


Hoe maak je Spaghetti van courgette met gerookte zalm?

Maak de spaghetti met een zesteur, of tagliatelle met een dunschiller. Misschien gebruik je wel een speciale snijder. Maak lange slierten. Snijd tot op de zaadlijsten. Deze gebruik je niet. Dit kun je wel weer in een ander gerecht verwerken.

Zet een pan op het vuur. Doe er twee eetlepels olijfolie in en voeg de gesneden rode ui, de bosuien en de knoflook toe. Zet het vuur zacht en laat 5 minuten zachtjes bakken, onder af en toe roeren.

Nu kan de courgette in de pan, samen met de Provençaalse kruiden en de stukjes gerookte zalm. Het vuur mag nu iets hoger. Bak ongeveer 3 minuten en blijf goed roeren. Op smaak brengen met zout, peper en peterselie. Direct serveren.


Tip voor een voorgerecht: Supersnelle Doperwten-rucolasoep
 


Geen opmerkingen: