woensdag 27 juli 2016

Quinoataartje met Currychampignons

Een taartje van quinoa, met pittige champignons erop. Zo vind ik quinoa helemaal niet meer saai. Eenvoudig om te maken en zo klaar. Heerlijk met gekookte snijbonen, sperziebonen of pronkbonen.

http://bijlon.blogspot.nl/2016/07/quinoataartje-met-currychampignons.html

 

Wat heb je nodig voor 2 personen?

125 tot 150 gram quinoa
250 gram champignons, schoongemaakt en in plakjes gesneden
1 rode ui, gepeld en in grove stukken gesneden
2 theelepels groene currypasta van goede kwaliteit
scheutje water
wat broccolikiemen, gewassen
rijstolie
zout
serveerring

Hoe maak je Quinoataartjes met Currychampignons?

Kook de quinoa met een snufje zout, volgens de aanwijzingen op de verpakking. Zet een pan op het vuur en doe er een scheutje rijstolie in. Voeg de currypasta toe en bak op middelmatig vuur even aan. Fruit hierna de ui in de currypasta. Doe de champignons erbij en bak totdat ze gaar zijn.

Voor het maken van de twee taartjes, gebruik ik een serveerring met een doorsnede van ongeveer 9 cm. Leg de ring op een bord. Schep de quinoa in de ring en druk goed aan, bijvoorbeeld met een lepel. Schep wat van de currychampignons op de quinoa. Als je het opnieuw flink aandrukt, kan er nu nog wat van het champignonsmengsel bovenop. Dit laatste druk je niet aan. 

Verwijder de ring voorzichtig. Leg er een toefje broccolikiemen bovenop. Best feestelijk, zo'n taartje op je bord. Geniet ervan.

Geen opmerkingen: