Mexicaanse taart

In het weekend mag alles er wel wat feestelijker uitzien, vind ik. Dan besteed ik graag meer aandacht aan het eten. Al kost dit gerecht je echt niet zoveel tijd. Met deze Mexicaanse taart kun je je eventuele partner, vrienden en/of familie verrassen. Maak er een gezellige avond van.

http://bijlon.blogspot.nl/2016/07/mexicaanse-taart.html
Mexicaanse taart



Wat heb je nodig voor 4 personen?

465 gram bruine bonen (uitlekgewicht)
6  kleine tortilla wraps (8 in een pak)
1 pakje biologische pastasaus basilicum (AH, 390 gram)
100 gram pittige geraspte kaas
1 1/2 eetlepel crème fraîche
wat jalapeñopepers (uit een potje)
1 dunne prei, schoongemaakt en in ringen gesneden
1 rode paprika, schoongemaakt en in stukken gesneden
1 theelepel gerookte paprikapoeder
1 theelepel komijnpoeder
1 theelepel geelwortelpoeder (kurkuma)
1 theelepel kaneel
1 theelepel korianderzaad
(olijf)olie 
eventueel wat verse koriander
eventueel wat tortillachips
springvorm van ca. 19 cm doorsnede


Hoe maak je Mexicaanse taart?

Zet een pan op het vuur en doe er een scheutje olie in. Bak de prei en de paprika een aantal minuten aan en voeg dan alle gedroogde kruiden toe. Roer goed door. Doe de uitgelekte bruine bonen in de pan, samen met de pastasaus. Breng aan de kook en laat ongeveer een kwartier zachtjes pruttelen, onder af en toe roeren (zonder deksel op de pan).

In de tussentijd verwarm je de oven voor op 200 graden C en smeer je de springvorm goed in met (olijf)olie. Zodra het bonenmengsel (na een kwartier) klaar is, leg je een tortilla op de bodem van de springvorm. Schep hier wat van het warme bonenmengsel over en bestrooi met een beetje kaas. Dek af met een nieuwe tortilla. Ook hier verdeel je weer wat bonenmengsel over. Leg er wat plakjes jalapeñopeper op naar smaak. Dan weer een tortilla erop en goed aandrukken. Zo ga je verder met een laag bonenmengsel met kaas en dan weer bonenmengsel met plakjes jalapeñopeper. De laatste tortilla, de bovenkant, bestrijk je ook met het bonenmengsel en bestrooi je met kaas. 

Bak de Mexicaanse taart ongeveer 20 minuten in de oven. Decoreer met de crème fraîche, tortillachips en verse koriander. Eet er een groene salade bij. Fijn weekend!


Desserttip: Yoghurt-kaneelijs met honing


http://bijlon.blogspot.nl/2016/06/yoghurt-kaneelijs-met-honing.html