woensdag 13 juli 2016

Geitenkaasjes in spek, met honing en tijm

Een heel eenvoudig voorgerecht, dat snel klaar is. Deze klassieke smaken passen zo goed bij elkaar. Daar word ik gewoon enorm enthousiast van. Probeer het maar en geniet ervan.

http://bijlon.blogspot.nl/2016/07/geitenkaasjes-in-spek-met-honing-en-tijm.html
Geitenkaasjes in spek, honing en tijm



Je hoeft helemaal niet zo lang in de keuken te staan voor een smaakvol voorgerecht. Dit recept is eenvoudig en je zet gewoon iets heel moois op tafel. Gebruik verse tijm, liefst uit eigen tuin. Dat smaakt toch het allerlekkerst.

Wat heb je nodig voor drie personen?

een rol geitenkaas van 180 gram
9 smalle, lange, plakjes (bio) ontbijtspek
1 eetlepel honing
wat verse tijm (uit de tuin) naar smaak
olijfolie

Hoe maak je de Geitenkaasjes in spek, met honing en tijm?

Verdeel de rol geitenkaas in 9 plakken. Rol elk schijfje geitenkaas in een plak spek. Spoel de tijm onder de kraan en dep droog. Ris de blaadjes van de tak(ken).

Zet een pan op het vuur. Doe er een scheutje olijfolie in en leg de kaasjes, omwikkeld met spek, in de pan. Strooi de tijm erbij. Bak de geitenkaasjes op matig vuur totdat het goudbruin is en de kaas niet helemaal uitloopt. Tussendoor voorzichtig omdraaien. Giet op het laatst de honing over de geitenkaasjes in de pan en laat heel even smelten. 

Haal de pan van het vuur, leg 3 geitenkaasjes op 3 borden en serveer direct. Heerlijk met wat rucolasla.

Op zoek naar een bijpassend hoofdgerecht? Wat dacht je van Makkelijke Coq au Vin? 
Makkelijke Coq au Vin
 

Geen opmerkingen: