vrijdag 8 juli 2016

Chocotompouce

Zin in een gebakje, keek ik eens in de voorraadkast en vriezer. Met een aantal ingrediënten bedacht ik een chocotompouce. Niet te veel gedoe en ik was zeer tevreden over het resultaat. Het is gezoet met rijststroop. Nu de schoolvakantie voor velen is aangebroken, is dit een mooi moment om het te vieren met een zelfgemaakt gebakje. Toch? ;-)


Chocotompouce



Wat heb je nodig voor 4 chocotompoucen?

4 plakken bladerdeeg (uit de diepvries)
250 ml slagroom
3 eetlepels rijststroop
2 eetlepels cacao
40 gram zeer pure chocolade

Hoe maak je de chocotompoucen?

Verwarm de oven voor op 200 graden C. Ontdooi de plakken bladerdeeg. Als ze bijna ontdooid zijn, snijd je elke plak doormidden.

Prik alle plakjes deeg goed in met een vorkje, aan één kant en over het hele vlak. Bak ongeveer 20 minuten in de oven gaar en goudbruin. Laat ze afkoelen op een rooster.

Klop de slagroom stijf, samen met de cacao en de rijststroop. Strijk de vulling met een spatel op 4 plakken deeg en dek af met de andere stukken. Smelt de pure chocolade au bain-marie of in een pan op zacht vuur. Kijk bij dit laatste uit dat de chocolade niet verbrandt. Blijf roeren en zet het vuur op tijd uit.

Bestrijk de bovenkanten van de tompoucen met de chocolade. Serveer direct. 

Of heb je zin in koek? Maak dan eens de Pecannotenkoek
Pecannotenkoek, gezoet met palmsuiker en dadels


 

Geen opmerkingen: