vrijdag 17 juni 2016

Yoghurt-kaneelijs met honing

Fris, vol van smaak en zo gemaakt. Kaneelijs maak je makkelijk zelf. Met yoghurt in plaats van room en honing voor een lekker zoet resultaat. Houd je van een iets mildere smaak? Gebruik dan gewoon wat minder kaneel.

http://bijlon.blogspot.fr/2016/06/yoghurt-kaneelijs-met-honing.html



De smaak van kaneel is goed aanwezig in dit ijs. Voor dit recept heb je geen ijsmachine nodig. Voor het ijs heb ik twee siliconen vormpjes gebruikt, goed ingesmeerd met olijfolie. Je drukt het ijs er dan makkelijk uit. 

Wat heb je nodig voor twee ijsjes?

4 eetlepels Griekse Yoghurt
1/2 eetlepel kaneel (of minder als je van een mildere smaak houdt)
3 eetlepels honing
snufje zout
2 (siliconen)vormpjes, ingevet met olijfolie


Hoe maak je de Yoghurt-kaneelijsjes?

Roer alle ingredi├źnten door elkaar. Vul de ingevette (siliconen)bakjes met het mengsel en zet het ongeveer 6 uur in de vriezer. Haal uit de vormpjes en serveer direct. 

> Voor mensen die medicijnen, zoals bijvoorbeeld bloedverdunners, gebruiken een waarschuwing: kaneel zou bloedverdunnend werken. Raadpleeg daarom eerst een deskundige, voor het eventuele gebruik van kaneel.
 

Geen opmerkingen: