dinsdag 21 juni 2016

Romige Venkelsoep zonder Room

Venkelsoep die romig is, zonder room. Dat krijg je voor elkaar met gekookte aardappel. Makkelijk, snel en lekker.

http://bijlon.blogspot.fr/2016/06/romige-venkelsoep-zonder-room.html



Wat heb je nodig voor twee grote kommen?

1 venkel, gewassen
3 grote vastkokende aardappelen, geschild en in stukken gesneden
1 liter groentebouillon
staafmixer

Hoe maak je Romige Venkelsoep zonder Room?

Breng de bouillon aan de kook. Spoel de stukken aardappel af en leg in de bouillon. Snijd de stengels van de venkel en de onderkant eraf. De venkel snijd je in grote stukken. Het groen bewaar je nog even, voor de garnering. Doe de venkel bij de bouillon in de pan. Kook de venkel en aardappelen in ongeveer 20 tot 25 minuten gaar.

Haal de pan van het vuur en pureer de soep met de staafmixer, totdat je een gladde massa krijgt. Schep de soep in de kommen en garneer eventueel met wat venkelgroen. 

Heerlijk met stokbrood en zelfgemaakte knoflookboter!

Geen opmerkingen: