woensdag 11 mei 2016

Wortel-gembersoep

Wortel en gember vind ik een gouden combinatie. Zo'n hartig soepje gaat er altijd wel in. Ook dit is weer een makkelijk recept.

http://bijlon.blogspot.nl/2016/05/wortel-gembersoep.html



Wat heb je nodig voor 4 personen?

1 liter bouillon
350 gram schoongemaakte wortelen, in stukken gesneden
2 uien, gepeld en gesnipperd
1 flinke aardappel, geschild en in stukken gesneden
1 plak gember van ongeveer 2 cm, geschild en in kleine stukjes gesneden
klontje boter
eventueel een beetje room of rijstroom (Alpro Cuisine Rice)
staafmixer

Hoe maak je Wortel-gembersoep?

Smelt een klontje boter in een hete pan en voeg de uien toe. Bak, ongeveer 20 minuten, op zacht vuur bruin. Roer regelmatig door. Na 20 minuten haal je de pan van het vuur en zet je het even weg.

In de tussentijd breng je een liter bouillon aan de kook. Doe de stukken wortel en aardappel in de pan, samen met de fijngesneden gember. Laat ongeveer 25 minuten koken, op middelmatig vuur. 

Controleer de gaarheid van wortel en aardappel, door erin te prikken met een vork. Is alles gaar, dan voeg je nu de gebakken uien toe. Roer door. Haal de pan van het vuur en pureer goed met de staafmixer. Serveer eventueel met een scheutje (rijst)room.





   Follow my blog with Bloglovin

Geen opmerkingen: