dinsdag 17 mei 2016

Spinazietaart met feta

Deze spinazietaart is warm en koud lekker. Heb je weinig tijd om te koken? Maak de taart dan een avond van tevoren. Ook makkelijk om mee te nemen voor een picknick. 



http://bijlon.blogspot.nl/2016/05/spinazietaart-met-feta.html

 

Wat heb je nodig voor 4 personen?

6 plakjes roomboterbladerdeeg (uit de diepvries)
400 gram verse spinazie, gewassen
2 uien, gepeld en gesnipperd
200 ml room of Alpro Cuisine Rice
150 gram feta
3 eieren
1 eetlepel verse, fijngesneden, oreganobladeren
peper
olie


Hoe maak je Spinazietaart met feta?

Verwarm de oven voor op 200 graden C. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Vet een taartvorm in van 26 cm. Bak de uien in een beetje olie aan op middelmatig vuur, samen met de verse oregano. Voeg beetje bij beetje de spinazie toe. Roer steeds goed door.

Bekleed de taartvorm met het deeg. Rek de plakjes hier en daar wat op. Laat steeds een beetje overlappen. Druk de naden goed aan. Als alle spinazie in de pan geslonken is, bak je nog even door totdat het meeste vocht is verdwenen.

Verdeel het ui-spinaziemengsel over de bodem van de vorm. Verkruimel de feta erover. Verdeel goed. Breng op smaak met flink wat versgemalen peper. Klop 3 eieren door 200 ml room, met een garde. Giet dit mengsel over de taart. Bak in ongeveer 45 minuten gaar en bruin.

Eet je de spinazietaart koud? Zet het dan tot gebruik in de koelkast. Het is beperkt houdbaar.
 

Geen opmerkingen: