vrijdag 20 mei 2016

Homemade eiersalade

Lekker toastje eten in het weekend? Maak zelf eens eiersalade. Met yoghurt in plaats van mayonaise en gezoet met honing.


http://bijlon.blogspot.nl/2016/05/homemade-eiersalade.html



Wat heb je nodig voor een bakje eiersalade?

1 hardgekookt ei, gepeld
1 eetlepel Griekse yoghurt
2 theelepels Franse mosterd
2 theelepels (bio) honing
1/2 theelepel garam masala
5 sprieten verse bieslook, gewassen en fijngesneden
zout en peper
eventueel de bloemblaadjes van 1 bieslookbloem

Hoe maak je eiersalade?

Prak het ei fijn met een vork  in een schaaltje en roer alle ingredi├źnten erdoor. Bestrooi eventueel met de bladeren van een bieslookbloem. 

Hoe kom je aan bieslookbloemen?

Bieslookbloemen kun je bij mijn weten niet in de winkel kopen, maar als je bieslook in de tuin hebt staan, dan staat de plant waarschijnlijk nu in bloei. Weer een voordeel van het kweken van je eigen kruiden.

Stengel bieslookbloem niet eten

De stengel van de bieslookbloem kun je niet eten. Deze voelt hard en stug aan. Dus als jouw bieslookplant nu in bloei staat, dan gebruik je alleen de stengels zonder bieslookbloem voor de fijngesneden bieslook. 

Fijn weekend!


Geen opmerkingen: